Nézze meg, mi robban majd fel augusztus 20-án

Infostart
2007. augusztus 17. 11:55
Gál J. Zoltán minden politikai felelősséget vállal az augusztus 20-i események esetében. A miniszterelnök kabinetfőnöke az InfoRádiónak azt mondta: felfüggesztik vagy abbahagyják azokat a rendezvényeket, amelyeknél úgy látják, hogy veszélyezteti az emberek épségét. Közben bemutatták az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit.

A rendezvények lebonyolításáért felelős Operatív Törzs vezetője bármikor és bármibe beavatkozhat - mondta el az InfoRádióban Gál J. Zoltán, aki az augusztus 20-i eseményekért felel. "Az egyszemélyi felelősség azt jelenti, hogy én vállalom a politikai felelősséget a döntésekért" - mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke.

Az Operatív Törzs tagjai az Országos és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a Fővárosi Védelmi Bizottság, a vízirendészet és a légügyi hatóság képviselői és a rendezvény szervezői.

Minden augusztus 20-i ünnepi programnak önálló biztonsági terve lesz - közölte a miniszterelnök kabinetfőnöke. Gál J. Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: hétfőn félóránként kapnak meteorológiai jelentést, az ünneplőket pedig kivetítőkön tájékoztatják az időjárásról, illetve a kijelölt menekülési útvonalakról.

A politikus megismételte, hogy összesen 43 mentőautó áll majd készenlétben, és a rendőrök mellett mintegy 350 biztonsági szakembert is a helyszínre vezényelnek.


(fotó: Németh Zoltán) (képgaléria)

Gál J. Zoltán hozzátette: az Operatív Törzs hétfőn a Miniszterelnöki Hivatalból irányítja a programok lebonyolítását. A testület vezetője elmondta: ők csak az állami rendezvények lebonyolításáért felelnek.

"Mindenféle mobilkommunikációs eszközzel az össze információ rendelkezésre áll majd. A térfigyelő kamerákat a rendőrség figyeli, a mentőszolgálat jelentéseit a Markó utcai központból kapjuk. A meteorológiai szolgálatnak felépítenek egy önálló egységet a Miniszterelnöki Hivatalban. Szóval idén nem fordulhat elő az, ami tavaly, ahol az okozott gondot, hogy bár sokuknak lett volna joguk beavatkozni, de lehetősége szinte senkinek" - közölte Gál J. Zoltán.

A politikus megerősítette, hogy vállalja a felelősséget a döntésekért, amiket augusztus 20. után nyilvánosságra hoznak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást