A KDNP a vasárnapi munkavégzés ellen

Infostart
2007. augusztus 17. 12:14
Jogszabályváltozásra van szükség, hogy visszaszorítsák a vasárnapi munkavégzés gyakorlatát - mondta az InfoRádiónak Harrach Péter kereszténydemokrata képviselő, az Országgyűlés alelnöke. A KDNP a Munkástanácsokkal és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével közösen chartát készített, amelyben a helyzet elemzését, állásfoglalásukat, és megoldási javaslataikat összegezték.

Magyarországon a legmagasabb a vasárnapi munkavégzés aránya, ami csak a multinacionális cégek érdekét szolgálja - mondta az InfoRádiónak Harrach Péter.

A KDNP politikusa szerint a rendezetlen gazdasági környezet és a túl liberális szabályozás miatt a cégek lehetőséget éreznek arra, hogy visszaéljenek dolgozóik helyzetével.

Az ellenzéki párt az ősszel benyújtja a munka törvénykönyve és a kereskedelmi törvény módosításának javaslatát - hangsúlyozta a kereszténydemokrata képviselő.

A KDNP a Munkástanácsokkal és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével közösen chartát készített, amelyben a helyzet elemzését, állásfoglalásukat, és megoldási javaslataikat összegezték - emelte ki Harrach Péter. Hozzátette: reméli, hogy a kezdeményezéshez más érdekképviseletek is csatlakoznak.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást