Meddig szállítják még illegálisan a szemetet?

Infostart
2007. augusztus 15. 16:51
Még kedden is szállítottak illegálisan építkezési törmeléket arra a csömöri telephelyre, amely a település vízbázisául szolgáló patak közelében van.

A település polgármestere szerint nem kizárt, hogy a hatóságok ügymenete miatt a következő 30 napban is jogellenesen került veszélyes hulladék a területre a Soroksári fegyvergyár területéről.

Vella Nándor az InfoRádiónak azt mondta: tavasszal egyszer már megakadályozták a szemétlerakást, de később a szállítók a hatósági engedélyben meghatározottól eltérő hulladékot raktak le.

Illés Zoltán fideszes politikus korábban arról beszélt, hogy az ügy kapcsán felmerül a szervezett bűnözés gyanúja is, és tisztázni kell a Nemzeti Nyomozó Iroda szerepét is az ügyben.

A csaknem 70 ezer köbméter bontási törmeléket ugyanis egy olyan telken rakták le, amely korábban Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője testvérének tulajdonában volt.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy rendőrök őrzik a csömöri agyagbányát, hogy ne hordhassanak oda több építési törmeléket.

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerdán ismételt helyszíni ellenőrzést tartott, amelynek során szakemberei megakadályozták, hogy egy érkező teherautó lerakja a hulladékot.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást