Útfelújítások: egyeztetés van, járőr nincs elég

Infostart
2007. augusztus 9. 17:06
Egyeztetnek a fővárosi önkormányzat képviselői a rendőrséggel az útfelújítások tervezésekor. A közlekedésért felelős egyenruhások már ekkor döntenek arról, hogy lesz-e forgalomirányítás vagy sem. Azt is figyelik, hogy milyen csomópontról van szó - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A budapesti gyakorlat szerint a közutak kezelője, a főváros már az útfelújítások tervezési szakaszában megkeresi a BRFK forgalomszervezési alosztályát, amelynek munkatársai részt vesznek az egyeztetéseken - mondta az InfoRádióban Karajz István.

Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa hozzátette: a rendőrség a forgalmi változások bevezetésétől a jelentős csomópontokba - leterheltségétől függően - a közlekedést segítő járőröket küld.

Karajz István arra a felvetésre, hogy az InfoRádió munkatársa nem látott járőröket a Moszkva tér környékén, ahol most útfelújítások kezdődtek, azt mondta: az egyenruhásoknak szolgálati idejük alatt nem csak egyetlen helyszínt kell szemmel tartaniuk, amennyiben szükség van rá, Budapest bármely pontján be kell avatkozniuk.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást