Út, vasút és villamos - ezermilliárdból

Infostart
2007. augusztus 9. 17:57
Teljes a lista: a kormány közzé tette azokat a közlekedésfejlesztési terveket, amelyekre az elkövetkező hét évben több mint ezermilliárd forintot költenek. Út- és vasútfelújítás, valamint villamosközlekedés-fejlesztés is szerepel a kiemelt uniós projektek között. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az InfoRádiónak elmondta: őszre újból várják majd a régiók nagyprojekt-javaslatait, amelyekről jövő év elején döntenek majd.

A következő két évben induló befektetésekről döntött a kormány - mondta az InfoRádióban a területfejlesztési és önkormányzati miniszter, aki hozzátette: ősszel újból várják majd a kiemeltprojekt-javaslatokat, amelyekről januárban születik majd döntés.

Bajnai Gordon közölte: közlekedésfejlesztésre több mint ezermilliárd forintot lehet majd költeni, ebből a pénzből hét éven át finanszírozzák a nagy beruházásokat.

A kormány, annak érdekében, hogy pontosabb legyen a projektek tervezése, évente vizsgálja majd felül az akcióterveket, így mindig lesz lehetőség újakat kezdeményezni - tette hozzá a miniszter.

Bajnai Gordon elmondta: a következőkben is lehet majd közlekedésfejlesztési javaslatokat tenni, ebben a témában azonban a kormány elfogadott egy hétéves keretet, ez pedig lefedi a rendelkezésre álló forrásokat, így csak rendkívüli esetben lehet új elemet beemelni.

Hozzáfűzte: a nagy közlekedési projektek kezdeményezője tipikusan a gazdasági tárca, de megvizsgálják mások ötleteit is.

Hanganyag: Póth Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást