Süth: 410 cég jelezte, hogy guargumit használ

Infostart
2007. augusztus 9. 07:05
A Friesland Hungária maga jelezte, hogy dioxinnal szennyezett lehet az a baracklekvár, amit Csehországból importált a termékeihez - mondta az országos főállatorvos az InfoRádió Aréna című műsorában. Süth Miklós kiemelte: már 410 cég jelezte, hogy guargumit használ termékei előállításához.

Már 410 cég jelezte, hogy guargumit használ termékei előállításához - közölte az országos főállatorvos az InfoRádió Aréna című műsorában.

Süth Miklós kiemelte: dioxinnal szennyezett guargumit tartalmazhat a Friesland Hungária két édessége. A cég maga jelezte, hogy szennyezett lehet az a baracklekvár, amit Csehországból importált a termékeihez - tette hozzá. A főállatorvos szerint azt még vizsgálni kell, hogy a cégnek mikor mennyi információja volt erről a baracklekvárról.

Süth Miklós kifejtette, hogy a jelenlegi adatok szerint nincs forgalomban más, dioxinnal szennyezett termék.

A főállatorvos megismételte: továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy a vizsgálatok befejezéséig ne fogyasszanak E-412 adalékanyagot tartalmazó élelmiszert és gyógyszert.

Süth Miklós hangsúlyozta, hogy Magyarországra legális úton nem érkezett Nagy-Britanniából száj- és körömfájással fertőzött állat, így a vírus sem kerülhetett az országba.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Süth Miklós 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Süth Miklós 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást