Csőtörés okoz káoszt Budán és nincs hova menekülni

Infostart
2007. augusztus 8. 16:37
Egy, a Németvölgyi úton történt csőtörés okoz hatalmas dugókat és fennakadást a környék közlekedésében - mondta el az InfoRádiónak Vizey Márta, a Fővinform ügyeletese. A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: egy 500 mm átmérőjű, medencetöltő vezeték tört el.

Szerda kora délután a budai Németvölgyi úton az Istenhegyi út közelében eltört egy csővezeték.

A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: egy 500 mm átmérőjű, medencetöltő vezetékről van szó, ami azt jelenti, hogy a környéken pár óráig vízhiőány volt - tette hozzá Lévai Zsuzsanna.

Az igazgató azt mondta: bár korábban munkatársai arról tájékoztatták, hogy valószínűleg csak késő este tudják ismét helyreállítani a vízszolgáltatás, szakembereik találtak egy alternatív megoldást, így késő délután újra megindult a vízszolgáltatás a környező utcákban lévő lakásokban.

A probléma az, hogy a csőtörés a svábhegyi medencét érinti, amiből átfolyt a víz, emiatt egy időre gyakorlatilag egy egész városrészben megszűnt a vízellátás - tette hozzá Lévai Zsuzsanna, aki közölte: bár a vízszolgáltatás ismét megindult, nyomásproblémák még előfordulhatnak.

A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója szerint kaotikusak a közlekedési viszonyok, hiszen a csőtörés helyszínétől egészen az Orbánhegyi úti kereszteződésig lezárták a teljes utat.

Gondot okoz a sok hordalék

A hírt megerősítette a Fővinform ügyeletese is, aki szerint bár a vizet viszonylag hamar elzárták, az addigra rengeteg hordalékot vitt fel a Böszörményi útra is.

Vizey Márta az InfoRádióban közölte: a csőtörés miatt nem közlekedett az 59-es villamos a Déli pályaudvar és a Farkasréti temető között, a tömegközlekedés délután fél öt körül állt helyre.

A helyzetet nehezíti, hogy a hordalék miatt a Böszörményi úton ugyan lehet haladni, de folyamatosan útszűkületekre kell számítani.
Nehéz kerülőutat találni

Komoly gondot jelent, hogy az említett szakaszt elkerülni sem nagyon lehet - tette hozzá a Fővinform ügyeletese, aki szerint esetleg az Alkotás utca - Királyhágó út útvonalon lehet próbálkozni, de nem igazán érdemes, hiszen az Alkotás utca is zsúfolt.

A budai közlekedés egyébként sem túl könnyű ezekben a hetekben, elsősorban a Moszkva tér környékén nehézkes az autózás. Folyik ugyanis a Krisztina körút felújítása, és két rendkívül forgalmas csomópontot is érintenek a munkálatok, noha alig 460 méteres szakaszról van szó.

Útlezárás minden szinten

A Szilágyi Erzsébet fasor és az Attila út közti szakaszt túrták fel, emiatt az Alkotás útról érkezők csak nehezen tudnak a Széna tér felé áthajtani a Vérmező úton, de szintén araszolásra kényszerül, aki a fasor irányába, netán a Moszkva térre, vagy a Fény utcai piacra tartana.

Nem számíthat könnyű haladásra, aki a Margit körútról jön és a Budaörsi út felé vagy Budakeszire menne. A kocsisor vége a Pesti oldalra ér, a Margit hídon túlra. Részletek itt!