Szeptemberben sztrájkolhat a legnagyobb BKV-szakszervezet

Infostart
2007. augusztus 3. 14:09
Sztrájkkal fenyegetőzik a legnagyobb BKV-szakszervezet. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy augusztus 20-ig szabtak határidőt a vezetésnek arra, tegyen javaslatot a béremelésre.

Ha augusztus 20-ig nem sikerül megegyezni a béremelésről a BKV-val, akkor szeptember elejére sztrájkot hirdet a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége - mondta Gulyás Attila.

Az érdekképviselet elnök-helyettese kiemelte, hogy még nem kaptak ajánlatot a bérfejlesztésre a közlekedési társaságtól.

Gulyás Attila hangsúlyozta, hogy a szervezetnek minden ágazatnál van tagsága, és ez a legnagyobb BKV-szakszervezet.

Az elnök-helyettes közölte, hogy a leépítésekkel kapcsolatban egyeztető tárgyalások zajlanak, ám problémáik vannak ennek tartalmi részével, noha ezt törvényi előírások rögzítik.

A szervezet kifogást nyújtott be a BKV-hoz, ugyanis csak részben kapott meg egyes adatokat - mondta Gulyás Attila. Ha a jövő hétfőn záruló egyeztetés sikeres lesz, akkor elkezdődhet az érdemi munka, ám ha nem kapják meg az adatokat továbbra sem, bírósághoz furdalnak - tette hozzá.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást