Vizsgálat a biciklis futárt elküldő rendőr ügyében

Infostart
2007. augusztus 1. 17:03
Fegyelmi eljárás indulhat egy rendőr ellen, mert elküldte azt a biciklis futárt, akit fegyverrel fenyegetett meg, egy közlekedési vita után - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jármy Tibor szerint a rendőr nem tett meg mindent a feljelentéskor.

Belső vizsgálat indult az ellen a VI. kerületi ügyeletes rendőr ellen, aki nem vette fel a Vadász János, az MSZP korábbi országos választmányi tagja és egy kerékpáros futár közötti vita után a rendőrségen jelentkező futárral a jegyzőkönyvet - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jármy Tibor hozzátette, hogy a belső vizsgálat célja az eset tisztázása, ezt követően dől el, hogy fegyelmi eljárás indul-e a rendőr ellen.

A BRFK szóvivője kifejtette, hogy a rendőr elmulasztotta az intézkedést, és nem tett meg mindent az adott körülmények között. Hozzátette: az eset és a vizsgálat nem befolyásolta a nyomozást.

A biciklis futár azt állította, hogy múlt kedden egy szürke színű autó leszorította őt az útról a Kodály köröndnél, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazta a sofőrt. A fiatalember elmondása szerint az autós egy pisztollyal fenyegette meg.

Vadász János, az MSZP országos választmányának volt tagja vasárnap jelentkezett a rendőrségen és azt állította: a biciklis megtámadta, és ő csak védekezett.

A politikus azt mondta: pisztolyához nem kell engedély, és a fegyver nem is volt megtöltve. A VI. kerületi kapitányság garázdaság miatt indított eljárást.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást