Rendkívüli bizottsági ülés a gabonahiányról

Infostart
2007. augusztus 1. 15:58
Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi hétfőre az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságában a testület fideszes elnöke. Font Sándor közölte: a tanácskozás fő témája az idei gabonahiány és annak lehetséges következményei lennének. Az MSZP közölte: képviselői elmennek a rendkívüli ülésre.

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke az InfoRádióban elmondta: az ellenzéki párt képviselői határozati javaslatban kezdeményezik, hogy a kormány zárolja a Magyarországon lévő uniós intervenciós gabonakészleteket a hazai állattenyésztők számára.

Font Sándor hozzátette: indítványozzák, hogy a kabinet az uniós illetékesekkel folytasson tárgyalásokat az intervenciós szerződés felülvizsgálatáról.

Font Sándor szólt arról is: tervei szerint a bizottság jövő heti rendkívüli ülésén megvitatnák azt a fideszes törvényjavaslatot is, amely visszautalna a mezőgazdasági kárenyhítési alapba 25 milliárd forintot.

Herbály Imre, a mezőgazdasági bizottság szocialista alelnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy pártja képviselői részt vesznek a rendkívüli bizottsági ülésen.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy az intervenciós gabonakészleteket az MSZP szerint is az országban kellene tartani, hogy enyhíthető legyen az áremeléshez vezető takarmányhiány.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Font Sándor (Fidesz)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Herbály Imre (MSZP)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást