Peronzárat alakítanak ki a Déli pályaudvaron is

Infostart
2007. augusztus 1. 17:27
Augusztus végétől már a Déli pályaudvarnál is lesz peronzár, így ellenőrizhetik az érkező utasokat. A MÁV-Start Zrt. technológiai vezetője az InfoRádiónak elmondta: jogos bevételeiket szeretnék beszedni, ugyanis sokan jegy nélkül utaznak.

Peronzárat alakítanak ki a Déli pályaudvaron is, így fokozott lesz a jegyellenőrzés, ugyanis sokan utaznak jegy nélkül a vonatokon - mondta a MÁV-Start Zrt. technológiai vezetője az InfoRádiónak.

Gutiné Molnár Mária közölte, hogy az érkező utasok jegyét ellenőrzik, de ha a közös peronon van egy induló vonat, akkor kérhetik a felszálló utasoktól is a menetjegyet.

Két-két peronnál építik ki a peronzárat augusztus végén - emelte ki a MÁV-Start Zrt. technológiai vezetője. Hozzátette: műszakilag az is megoldható lenne, hogy mind a 12 vágánynál kialakítják a peronzárat, ugyanis a Nyugati és a Keleti pályaudvarral ellentétben a Déliben nagyjából egy vonalban helyezkednek el vágányok.

Gutiné Molnár Mária elmondta, hogy a jogos bevételek beszedését várják az intézkedéstől. Nincs adat arról, hogy mennyien utaznak jegy nélkül, de a Nyugati pályaudvaron már bevezetett peronzár szép eredményeket hozott a vasúttársaságnak - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást