Folytatódik a tárgyalás a gazdák és a minisztérium közt

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 1. 15:25
Tovább tárgyal a fagykárenyhítésről a tiltakozó gazdákkal a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium; a meghatalmazásról a kormány ülésén döntöttek, miután megvitatták a tárca előterjesztését.

Dékány András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője elmondta: az esetleges javaslatokról csak azután adnak tájékoztatást, hogy azokat ismertették a gazdálkodók képviselőivel.

Az agrártárca és a szabolcsi termelők kedden sem tudtak megállapodni a kárenyhítésre szánt összegről, de néhány kérdésben közeledtek az álláspontok.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a kedvezményes hitelfelvétel és a belterületi gyümölcsösök fagykárenyhítése ügyében történt előrelépés.

Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára arról számolt be, hogy bevonják a kárenyhítésbe az úgynevezett belterületi ültetvényeket.

Ezen kívül javaslatot tesznek a katasztrófa sújtotta területté nyilvánításhoz szükséges jogszabályi módosításokra, valamint biztosítják a fagykár miatt munkanélkülivé váló emberek foglalkoztatását is.