Ezerötszáz rendőr biztosítja a Forma-1-es Magyar Nagydíjat

Infostart
2007. július 31. 15:04
Több mint ezerötszáz rendőr biztosítja a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjat. A rendre civil és egyenruhás, valamint lovas rendőrök vigyáznak majd. A magyarok munkáját lengyel, román és osztrák rendőrök is segítik.

A rendőrség már csütörtök délben megkezdi a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínének biztosítását, ami egészen hétfőig tart majd - mondta az InfoRádiónak a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

Bozsó Zoltán közölte: több mint 1.500 rendőr dolgozik majd a Hungaroring környékén; lesznek közöttük közlekedési, és közrendvédelmi rendőrök, kutyás egységek, lovas és motoros rendőrök, de határőrök és polgárőrök is védik majd a rendet.

Az elmúlt években nem történt kiemelt bűncselekmény a Forma-1 ideje alatt a környéken: nem loptak el vagy törtek fel autókat, és nem volt erőszakos bűncselekmény - tette hozzá a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa.

A Hungaroring környékén minden kereszteződésben rendőrök irányítják majd a forgalmat, és, ha a helyzet megköveteli, a légi megfigyelők motoros rendőröket küldenek a helyszínre - mondta Bozsó Zoltán.

A rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivatallal is kapcsolatban áll, eddig azonban nem volt arra utaló jel, hogy bármi akadályozta volna a Magyar Nagydíj lebonyolítását - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A verseny biztosítását végző rendőrök - mivel nem a normál szolgálatukat látják el - külön díjazásban részesülnek - fűzte hozzá Bozsó Zoltán.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást