Elköltözött a Fáy utcai kínai piac

Infostart
2007. július 30. 21:09
A napokban elköltözött a Fáy utcai kínai piac. A terület bérleti szerződése lejárt azzal, hogy a Vasas Sport Club 1,7 milliárd forintért eladta az ingatlan földhasználati jogát egy befektetőnek - mondta az InfoRádiónak Lehoczky Dániel, a sportegyesület gazdasági igazgatója.

A határozatlan idejű bérleti szerződésben kikötötteknek megfelelően a napokban adta vissza a bérlő a Fáy utcai kínai piac területét a Vasas Sport Clubnak - mondta az IndfoRádiónak az egyesület gazdasági igazgatója.

Lehoczky Dániel hozzátette: a szerződésben kikötötték, hogy amennyiben a Vasas kiírja a terület megvételére vonatkozó pályázatot kiírja, onnantól számított 120 napon belül a bérlő Novák Piacnak vissza kell adnia a területet a bérbeadónak.

A Vasas Sport Club gazdasági igazgatója közölte: azt egyelőre nem tudja, mi épül pontosan a volt kínai piac területére, de mivel a helyszín intézményterületi övezetbe van besorolva, ide irodák, kereskedelmi egységek, illetve lakások épülhetnek.

A befektető a közel 3 hektáros terület földhasználati jogát vásárolta meg, amely az építmény fennállásáig illeti meg a jogosultat 1,7 milliárd forint ellenében - fűzte hozzá Lehoczky Dániel.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást