Bosszúság az állatkertben

Infostart
2007. július 27. 12:51
Sokaknak okoz csalódást, hogy a Nagyszikla felújítása miatt nem láthatók a medvék vagy a zebrák a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az intézmény csaknem ötöde le van zárva, az állatkert szóvivője szerint azonban az általuk nyújtott szolgáltatás ezzel nem veszít az értékéből.

Sokan várják a fővárosi állatkertben lévő Nagyszikla felújításának végét, addig ugyanis a park csaknem ötödébe nem lehet belépni.

A felújítás miatt számos állatot el kellett költöztetni helyéről. Vannak, amelyeknek az állatkerten belül találtak új helyet, de olyanok is akadnak, amelyeket vidéken helyeztek el - mondta el az InfoRádióban Hanga Zoltán szóvivő.

A medvék például a veresegyházi medveotthonban vannak, de a zebrák is vidékre költöztek. Bár keresni kell, de megtalálhatók Budapesten a tevék, a pandák és az ormányos medvék.

Hanga Zoltán szerint a látványosság a lezárás miatt nem nyújt kevesebb élményt, hiszen 733 faj csaknem ötezer egyedét nézhetik meg a látogatók.

Az állatkerti Nagysziklát 1909. és 1912. között építették cementbetonból. A munkálatok több mint egy éve zajlanak és várhatóan szeptemberig tartanak. A 34 méter magas, több mint kilencven éves műszikla Végh Gyula mérnök és Benke Gyula szobrászművész tervei alapján készült.

Kisebb felújításokat már végeztek rajta, hiszen a második világháború alatt több helyen megsérült.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást