A Fidesz az újabb kórház-összevonás ellen

InfoRádió / MTI
2007. július 25. 12:38
Elutasítja az esetleges újabb kórház-összevonásokat a Fidesz. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője közölte: ha igaz az a sajtóhír, hogy a kormány újabb három egészségügyi intézményt akar bezárni, akkor felszólítják a kabinetet, tegyen le erről a tervéről.

A Fidesz elutasítja az újabb megakórház tervét - közölte az ellenzéki párt szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette: ha igaz, hogy a kormány összevonna három kórházat, akkor tegyen le a tervéről.

Korábban a Magyar Hírlap írt arról, hogy várhatóan újabb három kórházat - az ORFI-t, az Országos Rehabilitációs Intézetet és a Sportkórházat - von össze az Egészségügyi Minisztérium.

Az újság kérdésére Ari Lajos, a rehabilitációs intézet főigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, azt azonban elismerte, hogy a minisztérium elrendelte a három intézmény átvilágítását.

A lap információja szerint a tárca már megbízott egy céget azzal is, hogy vizsgálja meg a három kórház összevonásának előnyeit és hátrányait.

A Magyar Hírlapnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint az újabb óriáskórház főigazgatói posztjára több esélyes jelölt is van, köztük Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter.