Vadállatok az autópályán

Infostart
2007. július 23. 21:03
Kicsi az esély arra, hogy vad tévedjen az autópályára, de előfordulhat. Erre pedig táblák is figyelmeztetik az autósokat. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivőjétől az InfoRádió megtudta: tévhit az, hogy a sztrádán nem fordulhatnak elő vadak, hiszen a pálya nincs teljes egészében körbezárva.

Vadak az autópályán - az M7-es mellett is gyakran föltűnik az autósokat a vadállatok fölbukkanására figyelmeztető tábla. Mint azt az InfoRádió az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivőjétől megtudta: a táblákat a helyi vadásztársaságok kérésére helyezik ki.

Winkler-Virág András hozzátette: oda helyeznek ki figyelmeztetést, ahol már előfordult vad a sztrádán, vagy ahol be tud szökni az állat a pályára.

Bár van vadvédelmi kerítés az autópályáknál, a le- és felhajtóknál mégis be tudnak menni az állatok.

Az M7-esen ugyanakkor szinte egymást érik a táblák. Winkler-Virág András ezt nem tartja jó megoldásnak. Kérdés az, hogy mit tehet a vezető, ha óránként 130 kilométeres sebességgel haladva egyszer csak elé ugrik egy nagytestű állat.

A szóvivő szerint nem szabad pánikba esni, sem félrerántani a kormányt. A kisebb testű állatoknál a legbiztonságosabb az, ha elütjük a vadat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást