Már nincs érvényben a szmogriadó-terv

Infostart
2007. július 23. 13:53
Lefújta a szmogriadót a főpolgármester. Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyosztályának helyettes vezetője elmondta: tartósan csökkent az ózonkoncentráció, ezért megszüntették a múlt héten kihirdetett korlátozó intézkedéseket.

A főváros levegőjének ózonkoncentrációja csökkent, ezért Demszky Gábor főpolgármester hétfőn bejelentette, hogy feloldották a szmogriadó-tervben meghatározott korlátozásokat - mondta az InfoRádiónak a Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztályának helyettes vezetője.

Molnár Zsolt elmondta: továbbra sem célszerű szabad téren tüzet gyújtani, ez a levegőtisztaság-védelmi szabályok szerint is tilos.

A főpolgármester korábban felkérte a budapestieket és a közintézményeket, hogy mérsékeljenek minden olyan tevékenységet, amely szén-dioxid kibocsátásával jár, vagyis részesítsék előnyben a közösségi közlekedést saját autójuk használatával szemben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal munkatársa.

Erre a továbbiakban nincs szükség - mondta Molnár Zsolt, de hozzáfűzte: ettől függetlenül is jobb lenne, ha az emberek nem autóznának.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást