Kormányzati negyed: még kivárnak az ingatlanbefektetők

Infostart
2007. július 19. 12:32
Bár szűk két év múlva elvileg átadják az új kormányzati negyedet a Nyugati pályaudvar mögött, a környék ingatlanárain ez még nem érződik - mondta az InfoRádió kérdésére a Beák és Társa Ingatlaniroda vezetője. Beák Attila azt mondta: a befektetői óvatosság miatt az épületegyüttes közelében csak akkor emelkedhetnek az árak, ha az első kapavágás megtörtént.

A környék általában akkor kezd fejlődni, ha már elkészült az oda tervezett beruházás, ez a kormányzati negyed esetében is így van - mondta az InfoRádiónak Beák Attila ingatlanszakértő.

A Beák és Társa Ingatlaniroda vezetője hozzátette: az építkezés környéki utcákban álló épületek a VI. kerület legolcsóbbjai közé tartoznak, a beruházás hatására azonban az infrastruktúra is fejlődni fog, ezért a szakember áremelkedést vár.

A környéken azért nem indult még meg a felvásárlás - hogy aztán a most olcsón megvásárolt ingatlanokat később drágábban adhassák tovább -, mert a befektetők kivárnak, óvatosak, és nem gondolkodnak két évre előre - vélekedett Beák Attila.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást