Herényi: "A Centrum ügye a parlamenti többség szégyene"

Infostart
2007. július 18. 06:33
Az MDF frakcióvezetője szerint a parlamenti többség akadályozta meg annak a vizsgálóbizottságnak a felállítását, amely a fővárosi parkolási díjbeszedéssel összefüggő anomáliákat lett volna hivatott tisztázni. Herényi Károly az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kevés pénz jut az önkormányzatokhoz a parkolási díjakból.

A Centrum Parkoló Kft. ügye nagy szégyen a parlamenti többségre nézve - jelentett ki az InfoRádió Aréna című műsorában az MDF parlamenti frakcióvezetője.

Kiderült, hogy a főváros több kerületében visszaéléseket követtek el parkolási ügyben; nagyon kevés pénz jut a beszedett díjakból az önkormányzatnak, és nagyon sok a parkolási társasághoz - mondta Herényi Károly.

Az MDF javasolta egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, amely tagjainak az lett volna a feladata, hogy tisztázza a fővárosi parkolási díjak beszedésének kérdését - közölte a frakcióvezető.

Megtorpedózták

Herényi Károly hozzátette: az alkotmányügyi bizottság azonban, ahelyett, hogy napirendre tűzte volna a határozati javaslatot, javaslatot tett egy alkotmánybírósági beadvány elfogadására.

A politikus kifogásolta, hogy az ülésre nem hívták meg, és távollétében arra hivatkozva fordultak a taláros testülethez, hogy létezik egy olyan AB határozat, amely tiltja, hogy önkormányzati ügyekben parlamenti vizsgálóbizottságokat állítsanak fel.

Az MDF parlamenti frakcióvezetője elmondta: ez nem az MDF, hanem a parlamenti többség kudarca.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást