Friss víz, árnyék - amire szüksége van kedvencének a kánikulában

Infostart
2007. július 18. 10:48
Nemcsak az embereket, de a házi kedvenceket is megviseli a hőség, ezért oda kell figyelni, hogy napközben elegendő és megfelelő vizet kapjanak, illetve legyen hűvös hely, vagy helyiség ahol kipihenhetik magukat.

A négylábú kedvenceknek a hőségben érdemes olyan helyet biztosítani, ahová elbújhatnak hűsölni, és figyelni kell, hogy időről időre cseréljük a vizüket - mondta az InfoRádiónak az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.

Seres Zoltán hozzátette: kánikulában, ha nem muszáj, ne szállítsuk a kutyákat, macskákat autóban, de, ha lehet, menjünk velük víz közelébe.

A kutyákat a kora reggeli órákban, majd késő délután érdemes sétára vinni - közölte az állatvédő.

A terráriumban, ketrecben tartott állatokat semmiképpen sem szabad kitenni a tűző napra. Ezeknek a kedvenceknek szokásos táplálékuk mellé érdemes friss vizet, lédús zöldségeket és gyümölcsöket adni - mondta Seres Zoltán.

A kisebb kedvencek - nyulak, tengerimalacok - hűtésénél jó szolgálatot tehet egy-két jégbe hűtött vizes palack a ketrec tetején, esetleg hideg járólap annak alján.

Lehetőség szerint a madarak kalitkáit is a lakás olyan részébe tegyük, ahol nem éri közvetlen napfény azokat - figyelmeztetett az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.

Seres Zoltán közölte: azt, aki úgy tart egy állatot, hogy az fizikai, lelki sérülést szerez, vagy elpusztul, a 2004/X. törvény értelmében állatkínzást követ el, ami akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást