Már a táboroktól is félteni kell gyermekeinket?

Infostart
2007. július 17. 12:10
Sajátos élményeket szerezhetnek a gyermekek a nyári táborokban. Egy hallgató arra panaszkodott, hogy hétéves gyermekét moziba vitték, holott ő sporttáborba adta be, ráadásul egy 12 éven felülieknek ajánlott filmet néztek meg.

A nyári táborok programja általában nem annyira részletes, hogy kitérne arra, milyen filmekre viszik el a gyerekeket, holott ebből adódhatnak gondok, akárcsak a számítógépes játékokból.

A Táboroztatók Országos Egyesülete elnöke szerint, ha a szülőnek utólag ezek miatt kifogása van, nehezen tud bármit tenni, például visszakérni a pénzét. Amit tehet, hogy nem viszi oda többet a gyerekét, így a tábor elsorvad.

Sárvári István hozzátette: a táborokban általában sok gyermek gyűlik össze, így a programot nem tudják úgy összeállítani, hogy az minden szülőnek megfeleljen. Felelős táborvezető azonban nem nézet a kicsikkel olyan mozifilmet, amely erőszakos képeket közvetít. Korhatáros filmre pedig pláne nem lenne szabad bevinni kisgyermekeket.

De ugyanez mondható el a számítógépes játékokról - hangsúlyozta Sárvári István, aki maga is szervez számítástechnikai táborokat.

Õ azonban egyáltalán nem engedi a diákoknak, hogy internetezzenek, vagy hogy verekedős játékokat játsszanak, a játék után ugyanis észrevehetően agresszívabbak a gyermekek.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást