Csak az ingatlaneladásokból lehet pluszforrása a rendőrségnek

Infostart
2007. július 16. 18:23
Átalakul a rendőrség és a határőrség, jövő év január elsejével jön létre az egységes testület. Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta: minden feltétel adott az összevonáshoz.

Csaknem egyéves előkészítő munka után január 1-jével létrejöhet a rendőrség és határőrség integrációja. Ez azt jelenti, hogy jövőre egy új, szervezetileg átalakított rendőrség jön létre.

Az országos rendőrfőkapitány irányítása alá három szervezeti egység tartozik majd: az ellenőrzési szolgálat, a hivatal és a humánigazgatási szolgálat - mondta az új rendőrség felépítéséről az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Takács Albert hozzátette: több helyettese lesz a főkapitánynak. Ezek a bűnügyi, a rendészeti, a gazdasági főkapitány-helyettes, de közéjük sorolható majd a Köztársasági Õrezred parancsnoka is. Átalakul a Rendészeti Biztonsági Szolgálat is: a REBISZ újra Készenléti Rendőrség lesz.

Az Autópálya Rendőrség egyes egységeit ezentúl a megyei főkapitányok irányítják majd.

Továbbra is megtartja szervezeti önállóságát a 33 határrendészeti kirendeltség. A miniszter hangsúlyozta: az összevonáshoz minden forrás rendelkezésre áll. Takács Albert szerint spórolásra nem lesz lehetőség, csupán az ingatlanok értékesítéséből számíthatnak plusz bevételekre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást