Fidesz: Kérjenek bocsánatot a kormánypártok!

Infostart
2007. július 14. 13:36
Bocsánatkérésre szólítja fel a Fidesz az MSZP-t és az SZDSZ-t, amiért törvénysértéssel vádolták meg az ellenzéki párt politikusait a népszavazás ügyében. Nyakó István az MSZP szóvivője szerint a Fidesznek Péterfalvi Attila adatvédelmi biztossal van vitája.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója az InfoRádióban elmondta: nem történt jogsértés, mert a népszavazási kezdeményezés közérdekű és nyilvános, a dokumentumban szereplő magánszemély adatait pedig eltakarták a beadványt ismertető tájékoztatón.

Az ellenzéki párt frakcióigazgatója szerint az e-mail perdöntő bizonyíték a Fidesz népszavazásairól szóló eljárásban, mert azon szerepel az érkezési időpont, ami alátámasztja, hogy párt beadványa előbb érkezett.

Korábban Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese levélben fordult az adatvédelmi biztoshoz, mert szerinte a Fidesz vezetői kiszolgáltatták Kálmán László adatait az ellenzéki pártnak, majd a médiának.

A Fidesz és Kálmán László nyelvész által szinte egy időben benyújtott, összesen 6 kérdés mellett másik 5, magánszemélyek által benyújtott kérdést bírál el az Országos Választási Bizottság szerdai ülésén.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást