Elektronikus ügyintézés születéstől a halálig

Infostart
2007. július 13. 14:43
Õsszel tárgyalja a kormány a közigazgatás fejlesztésének stratégiai kérdéseit - mondta a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter.

Draskovics Tibor a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: egyebek mellett átfogó ügyfélszolgálati chartákat alkotnak meg, és közigazgatási ügyfélszolgálati központok létrehozását is tervezik.

A miniszter hozzátette: a közigazgatás modernizációját európai uniós forrásokból finanszírozzák.

Draskovics Tibor kitért arra is, hogy különösen fontos feladat a közigazgatás átalakításakor az elektronizálás. Mint mondta: erről bővebben a nyár folyamán számolnak be, de annyit elárult, hogy az elektronikus ügyintézést az olyan fontos területeken alkalmazzák először, mint a gépjárműveket érintő ügyintézés, illetve a születéssel és az elhalálozással kapcsolatos adminisztráció.

Draskovics Tibor emlékeztetett arra, hogy a közigazgatásban történt létszámleépítéssel évente több mint 40 milliárd forintot lehet megtakarítani.

Répássy Róbert, a Fidesz Jogi és Közigazgatási Kabinetjének vezetője emlékeztetett: a Világbank napokban közzétett felmérése megállapítja, hogy a közszolgáltatások és a közigazgatás minősége 2002 óta folyamatosan romlik, ugyanakkor a közigazgatásra és az abban dolgozókra egyre erőteljesebb politikai nyomás nehezedik.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást