Peres úton váltanák le a fóti polgármestert

InfoRádió / MTI
2007. július 12. 09:26
A fideszes polgármester megbízásának visszavonásáért bírósághoz fordul a fóti képviselő-testület, mert megalapozottnak találták a sorozatos visszaélések miatt indított vizsgálat eredményét - közölte a fegyelmi bizottság elnöke.

Csorba István elmondta, hogy a polgármestert egyebek között el nem végzett munkáért jogosulatlanul kifizetett pénz és ellenjegyzés nélküli aláírások miatt felfüggesztették, és fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene.

A fegyelmi bizottság szerint a kifogások bizonyíthatóak, ezért Szent-Iványi Géza méltatlanná vált a város vezetésére és a testület szerdán megtartott ülésének döntése alapján a Pest Megyei Bírósághoz fordulnak tisztségének megszüntetésére.

Szent-Iványi Géza az MTI megkeresésére korábban elmondta, hogy itt egy politikai játszmáról van szó, amelynek célja a polgármesteri szék megszerzése.

A képviselő-testületben ugyan többségben vannak a fideszesek, ám közülük hárman rendszeresen a szocialistákkal szavaznak, így kerülnek ellenlábasai többségbe - hívta fel rá a figyelmet.