Lengyel-ügy: párhuzamos nyomozások

InfoRádió / MTI
2007. július 12. 15:55
Elrendelte a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselő feljelentése alapján - közölte a szervezet szóvivője.

Morvai Attila hozzátette: hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást.

A fideszes országgyűlési képviselő azért tett feljelentést, mert állítása szerint vasárnap éjjel Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Lengyel Zoltánnál nem voltak személyazonosságát igazoló iratok, csak a kapitányságon tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.

A honatya sérüléseiről a Szent János Kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, a lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozásával párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított az ügyben az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján.

A BRFK közleménye szerint a vasárnap este történt rendőri intézkedés során az intézkedés alá vont Lengyel Zoltán megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy tévéműsorban közölte: az esetnek szemtanúja is volt.