Õsszel is lesznek dugók Budapesten

Infostart
2007. július 11. 12:33
Az idénre tervezett útfelújítási munkák nagyobb része még hátra van - mondta Demszky Gábor főpolgármester. Hozzátette: a legnagyobb forgalmú útszakaszok rekonstrukcióját várhatóan még a nyáron befejezik.

Idén összesen 108-150 kilométernyi utat újítanak fel Budapesten, ebből idáig 40 kilométer készült el, a munka jó része tehát még hátra van - mondta az InfoRádióban a főpolgármester.

Demszky Gábor közölte: a kijelölt útszakaszok kétharmadának rekonstrukciója a tervek szerint szeptember elsejéig befejeződik, néhány felújítás azonban az őszi hónapokra tolódik.

A főpolgármester hozzátette: a legnagyobb forgalmú utakon - Vörösvári út, a Hungária körút hosszabb szakasza - még a nyáron befejezik a munkálatokat.

Kivárnak

A Gazdasági Versenyhivatal 2005 szeptemberében öt útépítő céget bírságolt meg a 2001-2002-es útfelújítások kapcsán kartellezés miatt. A főváros - mondta el Demszky Gábor - azóta jelezte kárigényét, ezért az ügyek elévülése megszakadt.

A főváros egyrészt azért nem indított még pereket, mert a versenyhivatal döntését a cégek megtámadták, így azt egyelőre felülvizsgálják, másrészt pedig nem feltétlenül peres úton kívánja érvényesíteni az igényeit - közölte a főpolgármester.

Hozzáfűzte: elfogadhatatlannak tartják a kartellezést.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást