Gyúlékony buszok után gyúlékony trolik a fővárosban

Infostart
2007. július 11. 17:58
Olyan alacsony padlós trolibuszokat tesztel a BKV Budapest utcáin, amelyeknek Svájcban már megvonták a típusengedélyét, miután kettő kigyulladt belőlük. Kiricsi Karola, a társaság szóvivője szerint az engedélyt nem a két tűzeset miatt vonták vissza.

A Neoplan Duo trolikat egy dízelmotorral is felszerelték arra az esetre, ha leszakad egy kábel, vagy baleset történik. Az ilyen járművek helyett nem kell pótlóbuszokat beállítani a vonalakon.

Kiricsi Karola elmondta: Lausanne-ban az elektromos ablakemelőt működtető kábelek gyulladtak ki, ám ezeket kicserélték, és úgy helyezték el a járműben, hogy ne gyulladhassanak meg - közölte a szóvivő.

Kiricsi Karola pontosan nem tudja, miért vonták meg a járművek típusengedélyét, szerinte erre a Neoplan cég és a közlekedési vállalat közötti konfliktus miatt került sor, és nem a konstrukciós hiba miatt.

A BKV most egy hónapon át teszteli a járműveket, és ha beválnak, árajánlatot kér a gyártótól. Ezt követően döntenek egy esetleges vételről, de hogy pontosan mikor, arra a közlekedési vállalat szóvivője nem tudott válaszolni.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást