Pokorni: Horn nem érdemelte meg ezt a cinikus játékot

Infostart
2007. július 6. 16:19
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csupán saját tehetetlenségéről kívánta elterelni a figyelmet Horn Gyula egykori miniszterelnök kitüntetésével.

Horn Gyula egykori miniszterelnöknek mérhetetlenül igaza volt, mikor úgy nyilatkozott, hogy vannak a kitüntetésénél fontosabb problémák Magyarországon - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.
"Gyurcsány Ferenc, aki részben ezeknek a problémáknak az okozója, halogató, felelőtlen kormányzásával kihívója, pontosan tudta, hogy a kitüntetésre való felterjesztésére mit fog válaszolni Sólyom László. És, hogy mégis ezt tette, ennek nincs más magyarázata, minthogy cinikus módon botrányt generál annak érdekében, hogy elterelje saját tehetetlenségéről, rossz kormányzásáról a figyelme" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Pokorni Zoltán szerint, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezzel az akcióval csupán megpróbálta visszacsalogatni az egykori baloldali szavazókat, azokat, akik Horn Gyulának még hittek, de neki már nem. A politikus kiemelte: Horn Gyula nem érdemelte meg ezt a cinikus játékot 75. születésnapján.

Pokorni Zoltán hozzátette, mindez személyes véleménye, de a Fidesz elnökségéből többen is egyet értenek vele.

Közben az MSZP szóvivője, Nyakó István arra kérte Orbán Viktort, hogy szólaljon meg Horn Gyula születésnapján, és helytelenítse nyilvánosan, hogy pártpolitikai alapon megfosztják a kitüntetéstől az általa is elismert egykori kormányfőt.

A Fidesz reakciójában pusztán annyit közölt: tiszteletben tartja a köztársasági elnök döntését.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pokorni a kitüntetésrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Nyakó Orbánhoz fordul
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást