Fidesz: a kormány éljen a lehetőséggel!

InfoRádió / MTI
2007. július 5. 11:08
A Fidesz arra hívja fel a kormánypártokat, hogy vizsgálják felül, és az emberek érdekében módosítsák az állami vagyonról szóló törvényt, amelyet a köztársasági elnök visszaküldött parlamentnek - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

Arra hívjuk fel a parlament kormánypárti többségét, hogy a köztársasági elnök döntése után éljen a lehetőséggel, és vizsgálja felül korábbi rossz döntését, legyen partnerünk a törvény módosításában - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

Mint mondta: a törvény a stratégiai vállalatok privatizációjáról szól, ami Magyarország kisemmizéséhez, valamint újabb áremelkedésekhez vezet, és védtelenné, kiszolgáltatottá teszi az embereket.

Szijjártó Péter közölte: korábban az MSZP határozottan tagadta a stratégiai vállalatok privatizációját, azonban ez a törvény mégis ezt teszi lehetővé.

Szerinte a vízművek, a Magyar Posta, a villamosművek privatizálása "komoly áremelkedésekhez" vezethet a víz, az áram, a postai szolgáltatások piacán, vagyis az emberek mindennapi életét teszi nehezebbé.

Mint mondta, a privatizációval a kormány ott is tág teret ad profitérdek érvényesülésének, ahol annak nincs helye.

Vannak olyan közszolgáltatások, ahol nem elsősorban a profitnak, hanem az esélyegyenlőségnek, a szolidaritásnak, az egyenlő hozzájutásnak kell érvényesülnie - hangsúlyozta a politikus.

Véleménye szerint a kormány döntéseit gyakorlatilag az mozgatja, hogy bizonyos magánzsebeket hogyan tud megtömni, bizonyos magánérdekeknek hogyan tud megfelelni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást