Buszsávfigyelő rendőrök segítik a metrópótlást

Infostart
2007. július 5. 14:14
Mintegy hatezer autósra szabtak ki szabálysértési bírságot tavaly azért, mert buszsávban haladtak. A BRFK forgalombiztonsági osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a 2-es metró felújítása idején közlekedő pótlóbuszok szabad haladásának biztosítása miatt a BKV hat-nyolc rendőrt szerződtetett.

Nem csak a Rákóczi úton figyeli kamerákkal a rendőrség a buszsávban szabálytalanul haladó autósokat: az Árpád fejedelem útján és a BAH-csomópontnál is felszereltek képrögzítő berendezéseket - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság forgalombiztonsági osztályvezetője.

Kázmér Tamás hozzátette: a kamerák képei és a rendőrök feljelentései alapján is indulnak eljárások a szabálytalankodó autósok ellen.

A kapitányságok leterheltsége elég nagy, ezért változó, hogy hány rendőr figyeli a buszsávok használatát - közölte a forgalombiztonsági osztályvezető.

Azon az útszakaszon, ahol nincsen kamera, és a BRFK munkatársai sem tudják folyamatosan figyelni a forgalmat, a kerületi kapitányságok, és a közlekedési rendészet alkalmazottainak feladata az alkalmi ellenőrzés - fűzte hozzá Kázmér Tamás.

A tömegközlekedés segítésére általában szabadidős rendőröket küld a BRFK: a 2-es metró felújítása miatt kijelölt buszsávok mentén hat, illetve nyolc egyenruhás teljesít szolgálatot.

A BKV a szerződés értelmében a rendőröknek és a főkapitányságnak is fizet - mondta Kázmér Tamás.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást