"Az ellenállás joga megilleti az embereket"

Infostart
2007. július 3. 06:20
A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a szegények és a középosztály számára is beláthatatlan következményei lehetnek az egészségbiztosítás kormánypártok által tervezett átalakításának.

Semjén Zsolt, aki egyben az ellenzéki párt frakcióvezetője is, az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nemcsak az állampolgárokat, hanem a biztosítótársaságokat is ellenállásra szólítják fel a több-biztosítós rendszer bevezetése miatt.

Úgy fogalmazott: ha az érintett cégek mégis részt vesznek az új struktúrában, akkor a párt kész bojkottot hirdetni ellenük.

Az ellenzéki politikus szerint az ellenállás joga megilleti az állampolgárokat, különösen abban az esetben, ha a kormány korábbi ígéreteivel ellentétes változtatásokat tervez.

A koalíciós megállapodás hétvégén aláírt kiegészítése alapján az MSZP és az SZDSZ azt tervezi, hogy egy biztosító mellett öt-nyolc egészségbiztosítási pénztár lesz majd; ezekben 49 százalékban jelenhetne meg a magántőke. A rendszer átalakítását a KDNP mellett a Fidesz is elutasítja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Semjén Zsolt a biztosítási rendszer átalakításáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Semjén Zsolt a tavaszi parlamenti ülésszakról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást