Vadai Ágnes vezeti a Gripen-ügyet vizsgáló bizottságot

Infostart
2007. július 2. 19:23
Szeptember 15-ig jelentést tesz a kormány Gripen vadászrepülőgépek beszerzését vizsgáló bizottsága - jelentette be Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár, a testület elnöke. Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője ugyanakkor titokzatosnak nevezte a vizsgálóbizottságot.

Hamarosan felállhat a nemzetközi Gripen-botrány magyar szálainak felderítésével foglalkozó bizottság - jelentette be a Honvédelmi Minisztérium frissen kinevezett államtitkára.

Vadai Ágnes elmondta, hogy két héten belül nyilvános lesz a testület összetétele, annyit azonban már most elárult, hogy ő lesz az elnöke a munkacsoportnak, a négy tag között pedig lesz jogász, biztonságpolitikai, pénzügyi és katonai beszerzésekkel foglalkozó szakértő is.

Az InfoRádió kérdésére a politikus közölte: arra törekszenek majd, hogy pártatlan szakembereket kérjenek fel a feladatra, akik ezért egyébként külön díjazást nem kapnak. A testület nyáron folytatja le a vizsgálatokat, és szeptember 15-én teszi le jelentését a kormány asztalára.

Simicskó István kereszténydemokrata politikus titokzatosnak nevezte a felállítandó bizottságot, és értetlenül állt azelőtt, hogy a testület tagjainak nevét nem árulta el Vadai Ágnes.

Az ellenzéki politikus szerint a testület munkája fontos lehet, de fontosabb lenne egy objektív ellenőrzés, amelyet egy parlamenti vizsgálóbizottság végezhetnek. Szerinte ez közös pártpolitikai érdek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást