A Távol-Keletre szállítják ínyencfalatnak a magyar kutyákat?

Infostart
2007. július 2. 13:16
Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora szerint árt az országimázsnak, hogy évente több ezer, tenyésztőktől származó kutyát szállítanak Magyarországról külföldre. Az állatvédő hangsúlyozta, az ebek egy részét valószínűleg ma is a Távol-Keletre szállítják.

Továbbra is aktuális téma, hogy évente több ezer, tenyésztőktől származó kutyát szállítanak Magyarországról külföldre - mondta az InfoRádiónak a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

Szilágyi István kifejtette: 2003-ban 27 ezer ebet szállítottak Hollandiába, Franciaországba és Olaszországba, az uniós csatlakozás óta pedig nincs határellenőrzés, amely kiszűrné a kutyaszállítmányokat.

2003-ban az olasz sajtó foglalkozott azzal, hogy Olaszországból Koreába szállítják a kutyákat ínyencfalatnak - közölte az állatvédő. Hozzátette: sajnos elképzelhető, hogy még ma is az asztalon végzik az állatok a távol-keleti országokban.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora kiemelte: felveszik a kapcsolatot az állatorvosi kamarával, ugyanis ők ellenőrzik és látják el állati útlevéllel a szállítmányokat, így pontosabb adatokkal rendelkezhetnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást