Meggyőzi-e Gyurcsány az egészségbiztosítót?

Infostart
2007. június 29. 19:11
Álláspontjának felülvizsgálatára kéri az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt a miniszterelnök az őszi zavargások során megsérült rendőrök után kiutalt betegápolási, biztosítási díj tervezett visszafizettetése miatt.

Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy az egészségbiztosító azt közölte: visszakérhetik a táppénzt, ha kiderül, hogy a munkáltató megszegte a munkavédelmi előírásokat.

Az OEP szóvivője nem sokkal korábban az InfoRádióban elmondta: minden üzemi balesetnek számító ügyben vizsgálniuk kell, hogy biztosították-e a megfelelő védőfelszerelést, és szabályszerű volt-e a munkaszervezés.

Molnár Barbara nem tudta megmondani, hány esetben várható intézkedés, de hangsúlyozta: az előírások a rendőrségre is vonatkoznak.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese nem sokkal korábban szintén kifogásolta az egészségbiztosító eljárását, mert szerinte nem létezik olyan eszköz, amely tökéletes biztonságot nyújtana.

Szabadfi Árpád az InfoRádióban hozzátette: tárgyalni fognak az OEP-pel, és ha az egészségbiztosító nem áll el a követeléstől, akkor közigazgatási úton megtámadják a döntést.

A tavaly őszi zavargásokban több mint száz rendőr sérült meg.

Az OEP reagálásában kiemelte: az egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény az egészségbiztosítóra és az összes foglalkoztatóra nézve kötelezettségeket ír elő.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabadfi Árpád
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Molnár Barbara
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást