Ítélet a volt hajdú-bihari rendőri vezetők ügyében

InfoRádió / MTI
2007. június 29. 13:55
Első fokon felmentette a Csongrád Megyei Bíróság a korábbi hajdú-bihari rendőri vezetőket az ellenük vezető beosztású hivatalos személyként elkövetett vesztegetés bűntettének vádja alól.

A vádirat szerint az érintettek pénzért vállalták el különböző helyszínek biztosítását és kísértek nagy értékű pénzszállítmányt.

A bíróság az elsőrendű vádlott Kiss Jánost, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság volt közbiztonsági igazgatóját ugyanakkor más vádpontok alapján hivatali visszaélés bűntettében, bűnsegédként elkövetett adócsalás kísérletében és bűnsegédként folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségben mondta ki bűnösnek.

A volt rendőrtisztet halmazati büntetésként összesen 240 ezer forint pénzbírsággal sújtották.

A bíróság felmentette Lelesz György másodrendű vádlottat, volt debreceni rendőrkapitányt az ellene vezető beosztású hivatalos személyként elkövetett vesztegetés bűntettének vádja alól.

Nagy Erzsébet tanácsvezető bíró az ügy indoklásában kifejtette, az első- és másodrendű vádlottakat a rendőrség által végzett munkával kapcsolatban nem terhelte szerződéskötési kötelezettség, s a volt rendőri vezetők nem szegték meg hivatali kötelezettségüket.

Az ítélet nem jogerős.