Kóka: Ki kell takarítani a vasúti kocsikat

Infostart
2007. június 27. 13:08
Kóka János szerint július 1-jétől megkezdheti működését a MÁV Zrt. személyszállítási üzletágából kialakult MÁV Start Zrt. A gazdasági és közlekedési miniszter hozzátette: a cégtől folyamatos színvonal-emelkedést vár.

A MÁV-tól és a Magyar Vasúti Hivataltól kapott tájékoztatás alapján július 1-jétől megkezdheti működését az új vasúttársaság - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

A MÁV Zrt. személyszállítási üzletágából átalakult MÁV Start Zrt.-től a politikus azt várja, hogy apró lépésekben, de folyamatosan javuljon az utazás színvonala.

Kóka János szerint az új társaságnak nem nagyberuházásokkal, hanem kisebb figyelmességekkel, például a kocsik és a mosdók tisztán tartásával kell az első időszakban javítani a színvonalon.

A miniszter hozzátette: az új cégnek el kell érnie, hogy kevesebb utas panaszkodjon rájuk, emellett 15 napon belül ki kell vizsgálnia a panaszokat.

Az új társaság vezérigazgatói posztjával kapcsolatban Kóka János elmondta: Mosóczi László csupán 2008. március 31-ig marad a cég vezetője, mivel jövő év elején nemzetközi pályázatot írnak ki a pozícióra.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást