Ismét változott a távfűtés ára Tatán

InfoRádió / MTI
2007. június 27. 18:14
A korábbi 25 százalékos ármérséklés helyett csak 17 százalékkal csökken januárig visszamenőleg a távfűtés ára Tatán. A különbözetet - összesen mintegy 15 millió forintot - az érintett csaknem 1900 fogyasztónak a nyári hónapokban kell törlesztenie.

A Komárom-Esztergom megyei város polgármestere elmondta: tavaly decemberben 60 százalékkal emelték a díjat, amit februárban - miután kiderült, hogy a szolgáltató korábban hibás számításokkal állapította meg árait - visszamenőleg 25 százalékkal csökkentettek.

Michl József hozzátette: ezután felmentették a távfűtő vállalat igazgatóját, és azt ígérték, hogy nyárra felülvizsgálják költségeket.

A Tatai Távhő Kft. éves forgalma 400 millió forint, a be nem fizetett fűtésszámlák összege eléri a 36 millió forintot.

A testület döntött arról is, hogy megkezdi egy pályázati kiírás előkészítését a tatai távfűtés problémáinak hosszú távú megoldására.

Az elképzelések között új üzemeltető bevonása, a szolgáltató eladása, a távfűtőrendszer kisebb egységekre bontása és a gázra való teljes átállás is szerepel.

Tatán a hőt jelenleg faapríték és gáz elégetésével nyerik. A városban a nyersanyagok emelkedő ára és a kis lakásszám miatt korábban is drágább volt a távfűtés, mint a környező településeken.