Az amerikai nagykövettel tárgyalt Orbán Viktor

Infostart
2007. június 27. 15:10
A magyar belpolitikáról és a transzatlanti kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor Fidesz-elnök és April Foley, Magyarországra akkreditált amerikai nagykövet. A találkozó után Németh Zsolt, a legnagyobb ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője elmondta: bár a vízummentesség nem került szóba, de a Fidesz továbbra is diszkriminatívnak tartja a hatályban lévő korlátozást.

Rendszeres a párbeszéd a budapesti amerikai nagykövet és Orbán Viktor között - mondta az InfoRádiónak a legnagyobb ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője. Németh Zsolt kiemelte: a szerdai idén már a második találkozója volt a Fidesz elnökének és April Foley-nak.

A találkozón szóba kerültek bel- és külpolitikai kérdések, többek között transzatlanti ügyek és energiabiztonsági kérdések is - közölte Németh Zsolt.

A Fidesz külügyi kabinetvezetője hangsúlyozta: a szerdai találkozón ugyan nem érintették a vízummentesség kérdését, de az ellenzéki pártnak nem változott az álláspontja, és továbbra is diszkriminatívnak tartja a jelenlegi korlátozást.

A Fidesz ösztönzi az EU-t, közös fellépéssel érje el, hogy a közép-kelet-európai uniós tagországok is vízummentességet kapjanak az Egyesült Államokban - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást