Lendvai veszélyesnek tartja az ellenzéki minősítéseket

Infostart
2007. június 26. 14:39
Veszélyesnek tartja az MSZP frakcióvezetője, ha politikusok a magyar demokrácia független alappilléreit politikai érdekeiknek megfelelően minősítgetik - Lendvai Ildikó mindezt az InfoRádió kérdésére válaszolta azután, hogy a Fidesz alelnöke szerint a demokrácia hívei győztek a hatalom önkényével szemben, a népszavazás kérdésében.

Az MSZP áll a népszavazás elébe, ám a párt frakcióvezetője értetlenül áll a Fidesz alelnökének kijelentése előtt, miszerint a demokrácia hívei győztek a hatalom önkényével szemben.

Lendvai Ildikó az InfoRádió kérdésére válaszolva érdekes metaforának nevezte az ellenzéki politikus véleményét.

A referendummal kapcsolatban a kormánypárti politikus azt mondta: fölveszik a kesztyűt, készek a vitára.

Lendvai Ildikó egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogyha a szavazáson a tandíj, vagy a vizitdíj ellen voksolnak az emberek, akkormegoldatlan lesz az egészségügy vagy a felsőoktatás finanszírozása.

A szocialisták frakcióvezetője a parlamenti ülésszakról szólva arról beszélt, hogy voltak vitáik a liberálisokkal, de kiemelte, hogy ezek szakmai és nem pedig politikai jellegűek voltak.

Lendvai Ildikó fontosnak nevezte, hogy minden vitanapot megtartottak az Országgyűlésben és minden vizsgálóbizottság létrehozását támogatták a képviselők.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást