Gyurcsány: Az egészségügy úgy működik, mint az átkosban

Infostart
2007. június 26. 13:31
Átadták a Heim Pál Gyermekkórházban az ország első önálló, speciális funkciókkal ellátott sürgősségi központját. Az eseményen Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: az építkező egészségügyet kell a középpontba állítani a költekező helyett.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Heim Pál Gyermekkórház új sürgősségi osztályának átadásakor beszélt a biztosítási reformról. Mint mondta: azt szeretné, ha valóságos biztosító, egy nemzeti társadalombiztosítás lenne a jövőben.

Szerinte jelenleg ugyanolyan módon, "kapcsolatok és előjogok alapján működik az egészségügy, mint az átkosban". Szavai szerint a kiutat ebből az egymással versengő biztosítók rendszere jelentheti.

Az átadott sürgősségi osztály Demszky Gábor főpolgármester szerint arra példa, ahogyan az egészségügynek meg kellene újulnia, költséghatékonyság és a betegközpontúság szempontjából.

Harmat György kórházigazgató elmondta: az ország első önálló, speciális funkciókkal ellátott sürgősségi központja a hét minden napján, 0-tól 24 óráig fogadja majd a betegeket.

A beruházáshoz a kórház az egészségügyi tárca pályázatán 145 millió forintot nyert, amelyet a Fővárosi Önkormányzat 24 millió forinttal, a Magyar Fejlesztési Bank 35 millió forinttal egészített ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást