Mégis szabályosan zárták le a XI. kerületi utcát

Infostart
2007. június 22. 10:33
Az InfoRádió a hét elején arról számolt be, hogy egy Dél-Budai utcát a lakók lezárták, szabálytalanul. A XI. kerület illetékese megkeresésünkre pénteken arról tájékoztatott, hogy a lezárásra mégis van fővárosi engedély. Ám a kerület most mégis fölülvizsgálja a lezárást, és elképzelhető, hogy ősszel megnyitják a régi Balatoni útba torkolló utcát, ahol egyébként egy lámpás kereszteződést is kialakítottak korábban.

Van fővárosi engedély a Kapolcs utca lezárására, amelyet azután adott ki a főpolgármesteri hivatal, hogy 2003-ban az újonnan épült lakóparkban élők egy forgalomtechnikai tanulmány és kiviteli terv elkészítést kérték - mondta az InfoRádiónak Újbuda városüzemeltetési igazgatója.

Szőke Gábor közölte: a helyi önkormányzat jelen pillanatban egy újabb forgalomtechnikai tanulmányt készít, hiszen az egész kerületben gondoskodni kell a forgalomcsillapított övezetek kijelöléséről. A dokumentum a Kapolcs utcai helyzetet is tisztázni fogja.

Az utca lezárására szolgáló betonelemeket minden bizonnyal az önkormányzat helyezte ki, nem az ottani lakosok tették őket oda - fűzte hozzá az újbudai önkormányzat munkatársa.

Ha az új forgalomtechnikai tanulmány, amely legkésőbb szeptember közepére készül el, indokolttá teszi a Kapolcs utca újbóli megnyitását, a főváros pedig engedélyezi a tervek kivitelezését, akkor eltávolítják a sávokat lezáró betonelemeket - jelentette ki Szőke Gábor.

Hanganyag: Póth Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást