Draskovics: a hét végéig megállapodhat az MSZP és az SZDSZ

Infostart
2007. június 22. 06:17
A hét végére megszülethet a megállapodás az MSZP és az SZDSZ között a kormányátalakítás menetéről - véli a közigazgatási reform végrehajtását felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt szerint. Draskovics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a mostani változás nem különbözik az előző kormányok átalakításától, annyiban más, hogy ez most a nyilvánosság előtt zajlik.

Vasárnap, a koalíciós egyeztetés napján megegyezik a kormányátalakítás menetéről az MSZP és az SZDSZ - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közigazgatási reform végrehajtását felügyelő tárca nélküli miniszterjelölt.

Draskovics Tibor szerint nincsenek olyan súlyos ellentétek a két párt elképzelései között, amelyeket kölcsönös kompromisszummal ne lehetne feloldani.

A politikus úgy véli, hogy az olyan szerkezeti kérdésekben mint a kormányzati informatika irányításának átadása vagy egy külgazdasági kormánybiztos kinevezése, kompromisszummal szintét megegyeznek a pártok.

A kormányátalakításban talán az a szokatlan, hogy a nyilvánosság előtt zajlott, erre pedig korábban nem volt példa - közölte Draskovics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást