Lejárt szavatosságú sör és túlszámlázás

Infostart
2007. június 21. 10:06
Üdítő lejárt szavatosságú szörpből, sörök, amelyeket már 2006 végén sem lett volna szabad eladni - a fogyasztóvédők Gyulán és Békéscsabán vizsgálódtak, és szinte minden üzletben vagy vendéglátó helyen visszásságokat tapasztaltak.

A dél-alföld regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség 136 üzletet keresett fel az elmúlt két napban a békési megyeszékhelyen és a fürdővárosban. Az esetek 93 százalékában fedeztek fel hiányosságokat - mondta el az InfoRádióban a felügyelőség igazgatója.

Előfordult például a gyulai várfürdő egyik büféjében, hogy olyan szörpből készítettek üdítőt, amelynek tavaly lejárt a szavatossága. De sörből is eladtak olyat, amelyet csak 2006-ig lehetett volna felhasználni - közölte Horváth Zsuzsanna.

Egy étteremben az ellenőrök hatalmas mennyiségben találtak olyan gombát, amelyet legfeljebb 24 óráig tárolhatna az étterem, és gyakori volt az is, hogy több a termék áránál több pénzt kértek a vevőtől az üzletekben.

Jellemző volt az is, hogy egyáltalán nem, vagy csak részben tájékoztatták a vevőket előre az árakról.

A két nap alatt összesen mintegy 7 millió forint értékben bírságoltak az ellenőrök, a legmagasabb kiszabott összeg 500 ezer forint volt.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást