Már nem késnek annyit a metrópótló buszok

Infostart
2007. június 20. 12:01
Újabb buszsávot alakított ki a BKV a Kerepesi út belvárosból kifelé vezető oldalán egy rövid szakaszon, hogy még zökkenőmentesebbé tegye a 2-es metró pótlását. A közlekedési vállalat szóvivője elmondta: a buszsávokat műanyag elemekkel választották el a forgalmi sávoktól, hogy megakadályozzák az autósokat annak használatában.

A metrópótlás első napjainak tapasztalatai alapján a BKV a Kerepesi út belváros felé vezető oldalán a pótlóbuszok sávját dupla záróvonallal és műanyag elemekkel választották el a többi forgalmi sávtól pénteken - mondta a közlekedési vállalat szóvivője.

Kiricsi Karola hozzátette: a Kerepesi út kifelé vezető oldalán a Hungária körút és a Pongrácz út közötti szakaszon is átalakították a közlekedés rendjét a hétvégén, így már itt is a közösségi közlekedés járművei részesülnek előnyben.

Az új rend kedvező hatása már a harmadik napon megmutatkozott: kedden már a csúcsforgalomban sem volt tíz perccel nagyobb menetidő-növekedés - közölte a BKV szóvivője.

Az utasok is elégedettek a változásokkal: az első három nap során 133 észrevétel érkezett a BKV-hoz, ezek közül azonban csupán tíz volt panasz - mondta Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője kijelentette: a közlekedési vállalat nem tervezte, hogy a Kerepesi úton végig buszsávot jelölnek ki, mert ez forgalomtechnikailag megvalósíthatatlan.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást