Zsanett-ügy: ellentmondó értékelés az ügyvédektől

Infostart
2007. június 19. 22:10
Egyre kuszább az úgynevezett Zsanett-ügy. A 21 éves lány azt állítja, hogy néhány hete Budapesten, a Múzeum körút közelében rendőrök erőszakolták meg. Ügyvédje szerint a sértett és a gyanúsítottak szembesítése is a lány állítását igazolja. A rendőrök ügyvédje azonban úgy véli: a DNS-vizsgálat és az orvosszakértői vélemény is a rendőrök igazát bizonyítja.

Magyar György, a rendőrök jogi képviselője az InfoRádióban azt mondta: sem a rendőrök, sem pedig a feljelentő lány ruháján nem találtak olyan anyagmaradványokat, amely erőszakra utalna.

Az ügyvéd a vizsgálatokról nem árult el részleteket, csupán annyit mondott: az orvosszakértői vélemény konklúziója sem támasztja alá Zsanett állításait.

Egyes hírek szerint a lány sérülései nem akkor keletkeztek, amikor azt állítja. Ezzel kapcsolatban Magyar György azt a választ adta, hogy "az információk valósnak tűnnek".

A rendőröket hétfőn kiengedték az előzetes letartóztatásból, a büntetőeljárás azonban folytatódik ellenük.

Hétfőn szembesítették az öt gyanúsítottat a 21 éves lánnyal, akinek az ügyvédje tanulságosnak nevezte ezt a találkozót. Tuza Péter korrekt eljárásnak tartja a rendőrök szabadlábra helyezését, mert a nyomozást már nem hátráltatják.

A szembesítés kapcsán elmondta, hogy egyetlen kérdésére sem válaszoltak a gyanúsítottak.

Azzal egyetért, hogy joguk van a vallomástétel megtagadására, azt azonban furcsállta, hogy miután az egyik rendőr három mondatot szólt, ügyvédje a következőket nyilatkozta: védencem nem kíván a továbbiakban vallomást tenni, a korábbi vallomását fenntartja, nem szeretne ellentmondásba kerülni.