Támogatták Draskovics kinevezését

Infostart
2007. június 19. 12:50
Támogatta az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága Draskovics Tibor tárca nélküli miniszteri kinevezését. A közigazgatási reform végrehajtását irányító politikus kiemelte: feladata lesz, hogy összehangolja a minisztériumok reformtevékenységét, míg a politikai koordinációért Kiss Péter kancelláriaminiszter felel majd.

Az államreform szakmai koordinációja lesz a feladata a közigazgatási reform végrehajtásáért felelős tárca nélküli miniszternek - mondta el a poszt várományosa, Draskovics Tibor az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának ülésén. A testület támogatta a politikus kinevezését, az ellenzéki tagok nemmel szavaztak.

A miniszterjelölt bizottsági meghallgatásán kiemelte: feladata lesz, hogy összehangolja a tárcák reformtevékenységét, emellett kezdeményezhet is reformlépéseket. Hozzátette: a reform politikai koordinációjáért Kiss Péter kancelláriaminiszter felel majd.

Draskovics Tibor közölte: hivatala a Miniszterelnöki Hivatalon belül működik majd, és száz ember kerül át hozzá a kancellária különböző osztályairól.

A miniszterjelölt szerint indokolt az állami túlsúly megtartása az egészségbiztosítási rendszerben, de indokolt a magánbiztosítók bevonása is.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást