Nem ígér Kánaánt a leendő miniszter

Infostart
2007. június 19. 14:31
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt nem akar radikális változtatásokat sem az önkormányzatok, sem a fejlesztéspolitika területén. Bajnai Gordon a Parlament Európai Ügyek Bizottságának ülésén kiemelte: nem ígér Kánaánt, mivel a források végesek.

A régiók eltérő fejlettsége az ágazat legnagyobb problémája - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt a Parlament Európai Ügyek Bizottságának ülésén.

Bajnai Gordon hozzátette: meg kell akadályozni, hogy a különbségek tovább nőjenek a régiók között. A politikus kiemelte, hogy nem ágazati miniszter lesz, hiszen a fejlesztéspolitika sok tárcát érint, ezért is ragaszkodik ahhoz, hogy a fejlesztéspolitikába továbbra is beleszólása legyen a Nemzeti Fejlesztési ügynökség elnökeként. Bajnai Gordon szerint Nyugat-Európában bevett szokás, hogy a két területet egy ember felügyeli.

A miniszter-jelölt közölte, hogy nem akar radikális változásokat sem az önkormányzatok, sem a fejlesztéspolitika területén, valamint és személycseréket sem kíván végrehajtani.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: nem ígér Kánaánt, ugyanis a források végesek, de kiemelt fontosságú a panelprogramok továbbvitele.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter-jelölt kifejtette: nem tart attól, hogy nem tud majd együttműködni a nagy részben ellenzéki vezetésű megyékkel és településekkel, ugyanis megegyezési kényszer van.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást