Két kormányszóvivő nem csinál nyarat

Infostart
2007. június 19. 06:20
Bár a kormány a reformok jobb kommunikációját várja az új szóvivőktől, a kommunikációs szakértő szerint a szóvivők személyének ebből a szempontból nincs nagy jelentősége. Fűrész Gábor úgy véli: ha a kormány nem tudja pontosan, merre tart, akkor ezen a jobb kommunikáció sem javít.

Bár alapvető változás nem történt a kormányzati kommunikációban, most új arcok kinevezésével próbálják az eddig sem nagyon létező reformkommunikáció hiányát pótolni - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor.

A kommunikációs szakértő úgy véli: csak azért tűnik előnynek az új szóvivők ismeretlensége, mert az előző jelölt, Demcsák Zsuzsa esetében az ismertség hátránynak bizonyult.

Fűrész Gábor hozzátette: a szóvivők esetében az is kérdéses, hogy milyen típusú - elméleti vagy gyakorlati - politikai ismeretekkel rendelkeznek.

Egyikük már szerzett hosszabb távú kormányzati tapasztalatot, elméleti ismereteik vannak, tehát nem indulnak olyan nagy hátránnyal, mint az előző jelölt - vélekedett.

A kommunikációs szakértő szerint az emberek azért nem értik a reformokat, mert azok, akik azokat végrehajtják, nem tudták, hogy mi lesz a következő lépés. Emiatt a kormányszóvivőkön nagyon kevés múlik.

A szóvivő egy arc a választók felé, nem szabad sokkal többet várni tőle, mint azt, hogy jól kommunikáljon az újságírókkal - véli Fűrész Gábor.

De ha ő sem kap olyan inputot, és nem tudja, hogy merre tart az ország, akkor nem képes elmagyarázni az embereknek a folyamatokat, hiszen maga sincs tisztában velük. Jó példa erre az egészségügy - fűzte hozzá a kommunikációs szakértő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást